Decepció de la indústria de la fusta davant les noves mesures a la rehabilitació d'edificis

Els principals industrials de fusteria, reunits recentment a la junta directiva de FEIM -Federació Espanyola d’Indústries de la Fusta- van mostrar de manera unànime la seva profunda decepció amb les fórmules proposades pel Govern d’Espanya per fomentar la rehabilitació d’edificis.

No es tracta només d’aplicar un IVA reduït a les obres de reforma, ja que això no és suficient per motivar les mateixes, ja que el que s’havia demanat reiteradament era que aquestes obres (substitució de portes, sòls, finestres, etc.), atesa la seva condició d’inversió en actiu fix, es poguessin deduir també de l’IRPF en les mateixes condicions que l’adquisició de habitatge. En les mesures aprovades, aquesta deducció només es contempla per a reformes estructurals que suposen un import superior al 25% del valor de l’habitatge, exclòs el valor del sòl, contemplant llavors a la fusteria entre d’altres oficis, com un element annex i indissociable d’aquesta gran reforma, la qual cosa limita enormement la seva aplicació per al nostre sector.

FEIM considera que si la reducció de l’IVA no va acompanyada de deduccions, ajudes directes, finançament favorable o altres estímuls al consum, sens dubte fracassarà.

Fonts.- feim.org

Share and Enjoy:
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
This entry was posted in Notícies and tagged , . Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de e-mail no será publicada. Los campos requeridos, están marcados *

*

Puedes utilizar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>